Heippa vaan täältäkin suunnalta ja hyvää vuotta 2007 :) Tällä kertaa luvassa todellakin kuvapostaus, monta kuvaa siis luvassa! ;)

Alkuun on myönnettävä teille ja itsellekin : mulla on todellinen neuleahdistus kaiken pienen ja "tutun" kohdalla (koskee lapasia, pipoja, sukkia jne) ja se on aika ahdistavaa, koska pieniä juttuja teen nopeasti, isompia sitten hitaammin, ja ahdistun myös siitä jos en saa mitään aikaiseksi! :D Anna hyvän kiertää -läiseni siellä uskollisesti odottavat.. Saattekin vielä hetken odotella, keksin nimittäin yhden jutun teille, asianhan ei tarvinut olla neulottu, vaan itse tehty? Mua vaivaa varsinkin Elämänlankaa-blogissakin tutuksi tullut toisen parin syndrooma. Tein muutaman lupauksenkin uudelle vuodelle:

1. Älä neulo jos ei neulotuta, vaan tee jotain muuta, lue vaikka. Neulominen ei saa olla pakko.

2. Osta vähemmän lankaa, kuluta varastoja enemmän.

3. Yritä tehdä useampi muu ihminen iloiseksi neulomuksillasi kuin vain kerta toisensa perään
itsesi.

4. Enemmän isoja töitä, vähemmän pieniä.

Tiinuli lähetti minulle aivan valloittavan Pom Pom -huivin muutama kuukausi takaperin Anna hyvän kiertää -merkeissä. Huivi on aivan ihana, oli minulla Saksan reissullakin mukana ja tiukasti 
kaulassa. :) Tässä sitä on esittelemässä Api Alpakka, WWF:n alpakkapehmolelu jonka sain poikaystävältäni joululahjaksi (muun ohessa, siitä lisää alempana)

326958.jpg
Tajusin vaan juuri, että kyllä nyt on Api tyytyväinen kun itse huivi ei tule oikein esille tässä, vaan kuva oikein korostaa tämän letkeän kaverin ulkoisia etuja ;)

Jotain olen vähän saanut valmiiksikin, nimittäin ensimmäisen ailini! Pienistä unohduksista johtuen kuviointini ei ole noin tarkka ja samanlainen, saatoin unohtaa tehdä nurjan kerroksen ensimmäistä väriä ja jossain välissä oikean kerroksen toista, mutta se ei ole niin nuukaa ;) Aililta puuttuu vielä peukalo (ei inspaa) ja pari! Pari pääsi kyllä jo puikoille ja on onnellisesti ensimmäisellä kerroksella! Lisäyksenä vielä, että kuvio oli helppo ja hyvä tehdä, opin sen ulkoa kun olin tehnyt mallikerran läpi. Jatkoin tuota harmaata vielä vähän enemmän kärkeen kuin ohjeessa, se sopi minun silmääni paremmin kuin ohjeen kärki.

326954.jpg

Lanka: Sininen sisu ja harmaa Maija
Menekki: ~10g sinistä ja 20g harmaata
Puikot: 3mm

Sitten niihin joululahjoihin! Kummisetäni vaimo antoi lahjaksi La Alpaca -kaupan pussin, jonka sisältö oli mysteeri kun sain paketin käsiini, mutta se selvisi pian kurkistamalla pussiin:

326955.jpg
Lankaa on 200g. Harmi vain, että on täysin mysteeri minulle, että mitä lankaa tämä on. Alpakan pehmeyttä ei tässä ole, vaan vyyhdit ovat karkean tuntuisia, ja tuoksuvat hieman lampaan ja hevosen sekoitukselta. Jotain ihanaa näistä kuitenkin tulee, slipari?

Äiti lahjoi minua ihanan pirteänpunaisella florica-langalla. Tästäkin tulee jotain isompaa, pitsitakki tai raglanhihainen poolo.

326959.jpg

Poikaystävän paketti oli todella suuri yllätys. Olemme seurustelleet vuoden ja minusta on tuntunut vähän siltä, ettei tuo kuuntele mitä sanon tai mistä tykkään. Neuleharrastuksestani hän on kyllä ollut hieman kiinnostunut, ainakin silloin kun puikoilla on jotain hänelle tulevaa. ;) No, paketti painoi 2,5kg eikä minulla ollut harmainta hajuakaan, että mitä siellä on. Yllätys olikin valtava, kun avasin paketin:

326957.jpg

Kori joka on täynnä alpakkaa! 400g sinistä Drops Alpacaa, 400g vaaleanpunaista Drops Alpacaa ja 10 kerää eli 500g Schahenmayer (hieman paksumpaa kuin Drops) Alpakaa. Ja vielä aiemmin esitelty alpakkapehmolelu oli tämän ihanuuden keskellä istumassa. :) Minulla oli vielä itselläni jäljellä 50g tuota Schahenmayer Alpakaa, joten nyt omistan 550g ja siitähän syntyy vaikka mitä! Dropsien suhteen ei ole vielä suunnitelmia.
Ja minä kun luulin ettei rakkaani ole kuunnellut ollenkaan mistä pidän tai mitä harrastan.. Onhan se piru vie! Osti 1300g lempilankalaatuani ja vielä lempivärejäni!

326956.jpg
Tässä vielä omistamani alpakkalangat, pohjalla nuo Schahenmayerit.

Äiti toi eilen tuliaisia kauppareissultaan, uusimman Modan nimittäin. Lehti täynnä hyviä ja toteutuskelpoisia ideoita sekä neulomisen että ompelemisen saralta. Tässä ainakin toteutukseen menevä pariskunta ;)

326961.jpg

Punainen florica uppoaa ainakin jompaan kumpaan ja toinen saa selvästi alpakan langakseen.

Modaa selaamalla taisin löytää myös mallin wanhojentanssipuvullenikin (olenpa ajoissa, tanssit 15.2.)

326962.jpg
Mitäs pidätte?
Rusetin siirtäisin ehkä taakse, ja puvun väri olisi:

327012.jpg

tuo. Ja miksei mallikin, mutta mielestäni tuo ylempi olisi tyttömäisempi ja sopisi minulle paremmin.