Olin su-ma (14.10.-15.10.) Vikingin Rosellalla Tallinnassa. Olin tietysti tulostanut kaikkien mahdollisten lankakauppojen osoitteet itselleni, mutta loppupeleissä löysin sitten vain yhteen lankakauppaan ja yhteen käsityöliikkeeseen. Käsityöliikkeestä sai sitä kuuluisaa liukuvärjättyä lankaa ja hahtuvaa. Langat haisivat niin kovasti lampaalle ja olivat todella rasvaisia että ne jäivät kauppaan vaikka ihanan värisiä olivatkin. Ostin kuitenkin hahtuvaa (ehkä Booga bag?)

I was at Tallinn from sunday to monday (14.10. - 15.10.) and of course visited couple of local yarn shops. Of course I also bought something, maybe becoming Booga bags?

995803.jpg

OnLinie-lankakaupasta tarttui mukaan 3,5mm Addit (vaikka myyjä yritti tuputtaa kovasti 4,5mm puikkoja niin kuin ostamani langan vyötteessä suositellaan..) ja 150g OnLinie Tessa -lankaa. Ehdin jo neuloa lapaset kahdesta kerästä, joten vain yksi kerä pääsi kuvauksiin enää iskemättömänä. :)

From OnLinie-yarn shop I bought 3,5mm Addis and three 50g balls of OnLinie Tessa. I knitted already mittens of it.

995808.jpg
Puikot : 3,5mm Addit
Silmukoita :
40s - 10s/puikko
Langankulutus :
90g
Muuta :
Peukalokiilalla. Näistä tuli isot, menee ehkä joululahjaksi.

Sitten muihin neulejuttuihin, SNY lähetti postia tänään. Ihanaa postia olikin :

995807.jpg

Kasvonaamio, Alpaca Silkiä ja jo keritty vyyhdillinen tuntematonta lankaa. Ehdinkin jo SNY:lleni lähettää sähköpostia, että silkkialpakat haluavat joko puolukka-pipoksi (katso edellinen kuvapostaus) tai Töölönlahti-sukiksi. Opin muuten eilen tämän 8-aloitus-tekniikan, ja nyt väännän sniikkereitä into piukassa. On niin mahtavaa huomata koko ajan kehittyvänsä ja oppivansa uusia juttuja. Sukasta tulee kärjestä aloitettuna mielestäni paljon istuvampi. Seuraavaksi vuorossa karkkisniikkerit langasta, jota Satu H minulle lähetti privaattilankavaihtarina :)

Miksi ihmeessä aina unohdan blogata puolet asioista. Muistin juuri, että olis tossa valmistunut ensimmäinen neuleeni, Novitan kesä07 -lehdestä oma mukaelma Marine-raglanpaidasta Olivia-langalla. Se pitäis kai kuvata.. Sitten ostin 200g punaista Fritidsgarnin huopuvaa lankaa Käsityömessuilta, sekin pitäis kai kuvata. No, kuvaan sitten kun siitä syntyy jotain. Ai niin, käsistyömessuistakin vois kertoa. Ne oli aika p***eestä jos suoraan sanotaan. 5e maksoi sisään, ok, ei liikaa, mutta mitä sillä hinnalla sai, oli 20min kiertelyä pienessä ja pimeässä tilassa, jossa ihmiset tyrkyttivät ylikalliita käsitöitään. Novitan Fiestasta tehty poncho 50e on mielestäni jo hieman liikaa..